Nyári zöldsaláta

nyari-zoldsalataKönnyű vacsorához tökéletes a maradék grillezett csirkemellből összedobni egy kis salátát. Az ebédről vagy előző napról megmaradt húsnak már nincs olyan fenomenális íze, ezért inkább lemondunk róla. Pedig saláta félékkel összevegyítve, citromos öntettel meglocsolva remek vacsorát varázsolhatunk magunknak pillanatok alatt.

Nyári zöldsaláta

Hozzávalók 2 személyre

1/2 fej jégsaláta
1 db kígyóuborka
2 szál újhagyma
2 szem paradicsom
5 dkg feta sajt
maradék grillezett vagy párolt csirke, esetleg pulykamell

Az öntethez:

1 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál olíva olaj
frissen őrölt bors
tengeri só
friss petrezselyem

A saláta féléket és a csirkehúst is falatnyi kockákra vágom. Az öntethez a hozzávalókat egy kis tálba addig keverem, amíg egyneművé nem válik. Közvetlenül tálalás előtt locsolom a salátára.