Tengeri halfilé cukkini ágyon

Egy héten legalább kétszer érdemes tengeri halat az étrendbe beiktatni. A telítetlen zsírok rendkívül fontosak a szervezetünk számára, azonban egy lényeges anyag nem került szóba, méghozzá az omega 3 zsírsav. Ez egy esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem tudja előállítani, táplálék formájában kell bevinni. Segít az érfalakat tisztán tartani, a sejtfalak rugalmasságát megőrizni. Serkenti az agyműködést, gyulladáscsökkentő hatása van, és egyensúlyban tartja a vércukor szintet.

Tengeri halfilé cukkini ágyon paradicsomkarikákkal

Hozzávalók 4 személyre

4 nagyobb tengeri halfilé
4 kis cukkini
4 paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt bors
citrom
balzsamecet

A halfiléket citromlével meglocsolom, kevés olívaolajon átpirítom, megsózom, borsozom, és pici vízzel felöntöm, hogy átpárolódjon. A cukkinit hosszában felszeletelem, megsózom és egy másik serpenyőben olívaolajon megpirítom. A paradicsomokat felkarikázom, pici balzsamecettel meglocsolom. A család nem diétázó tagjainak rizzsel tálalom.

1 adag 302 kcal-t tartalmaz.