Spagetti rukkolával

Tényleg minden tészta hizlal? Nagy mennyiségben rengeteg szósszal, hússal, sajttal brutális kalóriamennyiséget lehet egy étkezés alatt is elfogyasztani. Pedig némi szénhidrátra szüksége van szervezetünknek, azonban a mennyiségre és a minőségre is jobban oda kell figyelnünk.

Manapság az üzletekben számtalan tésztafajta megtalálható: durum, teljes kiőrlésű, tricolor, gluténmentes. Válasszuk ki a számunkra leginkább megfelelőt, és főzzünk belőle olyan egytálételt, ami a kedvencünkké válik és nem veszélyezteti a súlyunkat sem.

Spagetti rukkolával

Hozzávalók 4 személyre

32 dkg durum spagetti

4 evőkanál olívaolaj

12 dkg rukkola

8 dkg frissen reszelt parmezán

néhány szem fekete magozott olívabogyó

só és frissen őrölt bors

A spagettit sós vízben kifőzöm, leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A tészta főzővizéből néhány kanálnyit félre teszek. Az olívaolajat felmelegítem egy serpenyőbe, beledobom a spagettit, majd rászórom a rukkolát. Sóval és borssal ízesítem, ha száraznak tűnik, a főzővízzel fellazítom. Rögtön a tányérokra halmozom, ráreszelem a sajtot és fekete olívabogyóval tálalom.

Mivel a rukkolának, a parmezánnak és az olívabogyónak is igen intenzív íze van, mindenből keveset használjunk, hogy az ízek harmonikusak legyenek.

1 adag 413 kcal-t, 10,5 g fehérjét, 32,3 g zsírt és 20 g szénhidrátot tartalmaz.