Rakott kel

rakott-kel-kepNagyon finom, laktató egytálétel, kevés kalóriát és szénhidrátot tartalmaz, ugyanis a töltelékbe való rizst karfiolra cseréltem. Ha nem tudod elképzelni, milyen lehet a rakott kel rizs nélkül, próbáld ki, meg fogsz lepődni, fantasztikus.

Hozzávalók 4 személyre

1 kis fej kelkáposzta
1 kis fej karfiol
2 fej vöröshagyma
50 dkg darált pulykahús
2 db paradicsom

frissen őrölt bors
kakukkfű
2 dkg vaj
1 kis pohár tejföl
1 tojás sárgája

A kelkáposztát és a karfiolt előfőzöm. A vöröshagymát kockára vágom, kevés vajon üvegesre pirítom, rádobom a felkockázott, héjától megszabadított paradicsomot, 10 perc alatt megpárolom. Amikor a paradicsom már levet eresztett, beleteszem a darált húst, befűszerezem, és addig főzöm, amíg az összes lé el nem tűnik róla.

A kelt és a karfiolt lecsöpögtetem. A karfiolt összetöröm, és belekeverem a húsba.  Egy nagy jénait vékonyan kivajazok, a kelkáposzta leveleinek a felét az aljára fektetem,  rásimítom a karfiolos húst, beborítom a maradék levelekkel, és a tetejét megkenem a tojás sárgájával elkevert tejföllel.

200 C°-os előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.

1 adag 414 kcal-t, 35 g fehérjét, 12 g zsírt és 35 g szénhidrátot tartalmaz.