Paradicsomos, bazsalikomos spagetti

Hogyan lehet a tésztát a diétával és a súlycsökkenéssel összeegyeztetni? Egyszerű: durum lisztből készült spagettit főzzél, és a szószban ne tegyél húst. A tészta mennyisége pedig, legalábbis a saját adagod, nem haladhatja meg 8 dkg-ot száraz állapotban. Még egy fontos dolog: hetente egyszer egyél csak belőle.

Spagetti gombás paradicsomszósszal

Hozzávalók 4 személyre

32 dkg durum spagetti
4 db paradicsom
1 piros kaliforniai paprika
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom

frissen őrölt bors
nádcukor
olívaolaj

A spagettit sós vízben kifőzöm, egy kanál olívaolajat teszek a főzővízbe, hogy a tészta ne ragadjon. A vöröshagymát apró kockákra vágom, rádobom az olívaolajra, majd a fokhagymanyomó átpréselt gerezdeket is beleteszem. Üvegesre pirítom, és pici vízzel felöntöm. A felszeletelt gombát, és az apró kockára vágott kaliforniai paprikát rádobom a hagymákra. Sózom, borsot őrlök rájuk. Amíg párolódnak, a paradicsomokat leforrázom, lehúzom a héjukat, és felkockázom őket. Amikor a gomba elfőtte a levét, a paradicsomokat is beleteszem a lábosba. Attól függően, hogy mennyire édes a paradicsom, ha szükséges, picit megcukrozom. A friss bazsalikomot felaprítom, és a szószhoz adom. Amikor már kicsit összefőtt, ellenőrzöm a fűszerezést, és készre főzöm. Így nem lesz homogén állagú a szósz, azonban botmixerrel lehet segíteni rajta. Ekkor a gombát külön serpenyőben pirítom meg, sóval, borssal fűszerezem, és az összeturmixolt szószhoz utólag adom hozzá. Kevés sovány sajttal megszórhatod a tetejét.