Kapros tengeri halfilé párolt almával

Ha valami gyorsra és finomra vágysz, akkor ez lesz a tökéletes vacsorád (vagy ebéded). A lakóhelyemen sajnos nincs olyan üzlet, ahol friss halat tudnék vásárolni, ezért mindig mélyhűtöttet választok. Az alaszkai tőkehalfilé nagy kedvenc, de pl. pangasiust egyszer vettem, soha többet. A halnak nem nevezhető élelmiszer-készítmény lehet, hogy szálkát nem tartalmaz, de hasznos tápanyagot sem. Íze semmi, állaga gusztustalan, mintha zsíros, remegő kocsonyába harapnék. Vigyázz, trükkösek a kereskedők, tengeri halfiléként próbálják eladni, a csomagoláson bizony az összetevők között fel van tüntetve, hogy Vietnámból származó pangasiust tartalmaz.

Hozzávalók 4 személyre

4-6 db halfilé
citrom
tengeri só
olívaolaj
kapor
8 db alma
1 dkg vaj
borókabogyó

Az almát meghámozom, kockára vágom, és meglocsolom citromlével, sőt a halnak is adok egy kis citromot, a szagok elkerülése végett. Serpenyőbe beleöntök 2 teáskanálnyi olívaolajat, beleteszem a halakat, megsózom őket, és megszórom apróra vágott kaporlevéllel. Az almadarabokat vajon megpárolom, és ízesítésnek kapnak egy pár szem borókabogyót. Az egész kész van 10 perc alatt és nagyon finom.