Csirkemell kockák parajos lepénnyel

Csirkemell kockák parajos lepénnyel

Csirkemell kockák parajos lepénnyel

Rádöbbentem, hogy pont 2 hónap múlva nyaralni megyünk, és minden igyekezetem ellenére rakódott rám némi súlyfelesleg az elmúlt tél alatt, amitől nem ártana megszabadulni. Nem vagyok a csodamódszerek és villámdiéták híve, kivéve, amikor a tavaszi és az őszi tisztítókúrát elvégzem, de 8 hét alatt azért kényelemesen lefogyhatok 4-5 kilót, akár még többet is.

Elővettem hát régi, jól bevált receptjeimet, melyek kevés szénhidrátot tartalmaznak, mert az évek során egyértelműen kiderült, hogy a cukorra, a fehér lisztre, az édességekre azonnal hízással reagálok, viszont az olajat, a vajat, a kissé nehezebb húsokat remekül tolerálja a szervezetem.

Csirkemell kockák parajos lepénnyel

Hozzávalók 2 személyre:

30 dkg filézett csirkemell
2 gerezd fokhagyma
5 dkg paraj
4 tojás
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 pohár natúr joghurt
snidling, só, bors
olívaolaj
1 marék rukkola
4 szem koktélparadicsom

A csirkemellet felkockázom, tapadásmentes serpenyőben egy evőkanál olívaolajon megpirítom. Sózom, borsozom, rányomok egy fokhagymát, majd felöntöm egy kevés vízzel, és 25-30 perc alatt készre párolom. Amíg készül a hús, a parajt egy teáskanál olajon megfuttatom, sóval, borssal ízesítem, és a tört fokhagymát sem vonom meg tőle. 5 perc alatt megpuhul, ezután felaprítom. A tojásokat felverem, belekeverem a lisztet és a spenótot, egy pici vízzel fellazítom, majd ez a massza is kaphat némi sót és borsot. A palacsinta sütőt felforrósítom, locsolok bele egy teáskanál olívaolajat, és kisütöm két részletben a tésztát úgy, mintha vastag palacsintát készítenék. Amikor elkészült, a tetejére kanalazom a csirkemellet, megszórom rukkolával, rakok rá felnegyedelt paradicsomot, és snidlinges joghurttal tálalom.