Sült csirke barna rizzsel, párolt zöldségkörettel

sult-csirke-barna-rizs-zoldsegClean 9 harmadik napja

A harmadik naptól kezdve ebédre vagy vacsorára lehet enni egy kb. 600 kalóriás ételt. Előre érdemes eldönteni, hogy melyik napszakra szeretnénk időzíteni a főtt étel elfogyasztását. Ha napközben pörgős életet élünk, akkor inkább vacsorát készítsünk ilyen formán magunknak, napközben pedig tökéletesen elég lesz a turmix is.

Sült csirke barna rizzsel, párolt zöldségkörettel

Maradék csirkehúst is felhasználhatunk ehhez az ebédhez, de egy szelet csirkemellet villámgyorsan kisüthetünk.

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 szelet csirkemell (1/4 csirkemell)
1 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
majoránna vagy kakukkfű
olíva olaj vagy hidegen sajtolt napraforgó olaj
1/2 csésze barna rizs
2 csésze vegyes zöldség (brokkoli, cukkini, padlizsán, póréhagyma, zöldbab)

Először a barna rizst tegyük fel kétszeres mennyiségű vízben főni, mert általában 40-45 perc alatt puhul meg, a csirkemell és a párolt zöldség pedig fél óra alatt elkészül. Mivel a Clean 9 a testünk megtisztításáról szól, ezért visszafogottan sózzunk, inkább zöldfűszerekkel oldjuk meg az ízesítést. Ebben a receptben a csirkehús kb. 15 dkg, így a fél csirkemellet ketté kell vágnunk. Melegítsünk fel egy teáskanál olajt tapadásmentes serpenyőben, pirítsuk meg 2-2 perc alatt mindkét oldalát, majd fűszerezzük meg és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten pároljuk puhára. Köretnek ehetjük hozzá a fenn felsorolt zöldségek közül bármelyiket, akár vegyesen, de inkább gőz fölött pároljuk, mint serpenyőben, olajon. Ízesítéshez bazsalikomot, oregánót és fokhagymaport (nem fokhagymás sót!) használtam.